Lichaam en geest in balans houden.

In ons drukke bestaan is het niet altijd eenvoudig om de balans te behouden tussen ons lichaam en onze geest.

Veel tijd spenderen we aan het werk en aan overige bezigheden en daardoor verliezen we de aandacht voor onszelf. De mens realiseert zich niet dat lichaam en geest een is, en dat het van groot belang is dat we ons lichaam gezond houden. Door onszelf hierin te trainen en dagelijks bijvoorbeeld te mediteren kunnen we dit aardig in stand houden. De meditatie zorgt ervoor dat we spanningen goed aan kunnen en daardoor is er geen tot weinig belasting voor het lichaam.

Anders wordt het als we zo druk zijn dat we echt geen tijd nemen voor onszelf, en daardoor de spanningen ‘’die meestal gepaard gaan met veel stress’’ zo hoog op laten lopen dat het een uitweg gaat zoeken in ons lichaam.

Op dat moment is het vaak al te laat en kunnen stress gerelateerde klachten de kop opsteken. Dit is dan het moment om aandacht te besteden aan onszelf. Lukt dat niet doordat we worden opgeslokt door ons drukke leven dan kunnen klachten overgaan in kwalen en wordt het van kwaad tot erger.

Omdat we toch doorgaan ‘’omdat het vaak niet anders kan’’ stevenen we regelrecht op een burn-out af en dit is dan eindelijk het signaal dat het niet verder kan.

De hoogste tijd dus om er iets aan te gaan doen.

Voel je dat je uit balans bent en dat je er aan zou moeten werken, maar weet je even niet hoe? Neem dan eens contact op met mij voor een vrijblijvend kort intakegesprek waar ik je kan uitleggen hoe ik te werk ga.

Of je kan ook meteen via het contactformulier een afspraak maken voor het in balans brengen van je energie.

Je bent welkom,

hartegroet,

Lis